ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти поскаржились очільнику поліції Львівщини на Садового

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 20 вересня, голови громадських організацій та активісти Львова зустрілись з новообраним очільником поліції Львівщини Василем Віконським. Вони висловили обурення діяльністю міської ради та мера Львова, закликали завершити розслідування резонансних кримінальних справ, в яких фігурують посадовці, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Громадськість наголошує всім силовим структурам про діяльність злочинного угрупування Садового і його компанії. Чому вони здійснюють злочини і ходять вільні?», – обурюються активіти.

«Рік тому ми проводили акцію про незаконне переслідування громадських активістів учасників Революції гідності та добровольчих батальйонів. Також була акція, щодо бездіяльності органів влади, беззвітності в резонансних справах, а саме: трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, справа під назвою «Афера століття» (масове розкрадання комунального майна міста у великих масштабах), також махінації із закупівлею автобусів. Ми не перший рік з ними воюємо, а вони ставлять свою охорону під назвою Муніципальна варта», – заявив представник спілки учасників АТО.

Також активісти додали, що вони не дадуть Садовому без покарання закінчити свою кар’єру.

Очільник поліції Львівщини відповів, що ознайомиться з озвученими справами до середини жовтня, а звітність про те, як проводиться розслідування, буде надавати його заступник.

Водночас директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко передав Василю Віконському листа з проханням взяти на контроль подальше розслідування у справі нападів на працівників Львівської міської ради у травні цього року.

Як повідомляв Львівський портал, 29 травня пікетувальники під Ратушою виламали двері до Львівської міської ради та проникли всередину. В результаті сутичок постраждав працівник «Муніципальної варти». Також від емоційного потрясіння стало погано вагітній працівниці мерії, а директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка госпіталізовано із травмою селезінки.

Також львівські поліцейські встановлюють обставини подій у міській раді.

Деталі про скандал довкола протестів та відставки Андрія Садового читайте у нашому матеріалі «Скинути Садового з трону. Місія (не)можлива».

Також нагадаємо, 24 травня, активісти увірвались до малої сесійної зали, де відбувалося засідання виконавчого комітету. Опісля погроз та образливих вигуків, активісти облили посадовців фарою. Згодом Геннадій Васьків та Євген Бойко написали заяви до Нацполіції.

Нагадаємо, що 4 вересня цього року Сергій Князєв  призначив 38-річного колишнього «беркутівця» Василя Віконського очільником поліції Львівщини і при цьому наголосив, що особисто відповідає за таке кадрове рішення. Активісти зустріли його пікетом.

Віконський  до 3 вересня очолював Нацполіцію Хмельниччини, замінив Валерія Середу, який був головним поліцейським Львівської області з кінця 2016 року.

Фото: Поліція Львівської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *