ОСТАННІ НОВИНИ

Франція дасть Україні сотні одиниць бронетехніки і ракети до ППО

Наталя Дуляба

|

Франція планує передати Україні сотні одиниць старих, але «все ще функціональних» бронемашин VAB, а також ракети для систем протиповітряної оборони SAMP/T в межах нового пакета допомоги. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на газету La Tribune.

Як розповів міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, такі бронетранспортери потрібні для мобільності українських військ, щоб утримувати настільки велику лінію фронту.

«Це старе обладнання, яке все ще функціонує, і воно буде безпосередньо корисним для України, якщо його передати у великих кількостях. Ми можемо говорити про сотні на 2024 і початок 2025 року», – додав Лекорню.

Бронетранспортери VAB, яким понад 40 років, замінюють у французькій армії на бронетранспортери нового покоління Griffon.

Також у відповідь на прохання України посилити протиповітряну оборону Франція передасть ракети Aster 30 до зенітно-ракетних комплексів SAMP/T.

Також Франція «у дуже стислі терміни розробляє дистанційно керовані боєприпаси, щоб поставити їх українцям уже цього літа», додав Лекорню.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні Лекорню заявив, що Франція незабаром зможе поставити Києву 78 самохідних гаубиць Caesar та збільшить поставки снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби України в боєприпасах.

Перед цим французький міністр оборони озвучував плани залучити до співпраці з українським ОПК французьку компанію Delair, яка спеціалізується на безпілотниках. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *