ОСТАННІ НОВИНИ

ЗМІ назвали прізвище адвоката, причетного до захоплення приміщень на площі Ринок

Наталя Дуляба

|

В організації шахрайської схеми заволодіння комунальним майном на площі Ринок, 8 у центрі Львова підозрюють ексчиновника Львівської міськради, а нині адвоката та ресторатора Ореста Злобіна. Про це повідомляє Zaxid.net.

Днями поліцейські повідомили про викриття схеми заволодіння комунальним майном на площі Ринок у буферній зоні ЮНЕСКО. Йдеться про підвальні приміщення загальною площею понад 130 м2 в кам’яниці на площі Ринок,8.

За даними правоохоронців, на підставі підроблених офіційних документів адвокат та його спільники – два державні реєстратори та експерт у сфері архітектури – внесли незаконні зміни у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та відчужили згадані комунальні приміщення. Згодом їх перепродали за понад 3 млн грн.

Правоохоронці не розголошують прізвища фігурантів справи. За даними видання, підозру в організації захоплення комунальних приміщень оголосили експосадовцю управління комунального майна Львівської міськради, адвокатові та ресторатору Оресту Злобіну.

52-річний Орест Злобін у 2011-2012 роках обіймав посаду заступника начальника управління комунального майна Львівської міськради-начальника юридичного відділу, виконував обов’язки начальника управління. Згодом працював заступником генерального директора ЛОДТРК. Останні роки займається адвокатською діяльністю та ресторанним бізнесом.

За даними аналітичної системи YouControl, Орест Злобін є власником ТОВ «Балеріон», що працює у сфері ресторанного бізнесу та надання послуг мобільного харчування. Йому, зокрема, належить ресторан-кафе «Амерікано» на вул. Нижанківського в центрі Львова та заклад швидкого харчування «Журавель» на вул. Богдана Хмельницького.

Орест Злобін є членом ради Львівської територіальної організації політичної партії «Європейська солідарність». У 2015 році балотувався до Львівської міськради від партії Блоку Петра Порошенка, у 2020 році за списком «Європейської солідарності», однак не пройшов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *