ОСТАННІ НОВИНИ

Росія намагається захистити порт у Новоросійську, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка стверджує, що після українських атак по Севастополю Росія намагається захистити свої об’єкти у порту Новоросійська. Про це йдеться в огляді, який 31 березня опублікувало Міноборони Великобританії.

Супутниковий знімок, який опублікувала розвідка, демонструє, що вхід у порт Новоросійськ  тепер частково перекритий баржами, аби знизити ймовірність прориву українських морських дронів.

При цьому британська розвідка нагадала, що після серії успішних ударів України по порту Севастополя Новоросійськ став критично важливим для захисту найцінніших активів Чорноморського флоту РФ.

А колишнього командувача Чорноморського флоту Віктора Соколова замінили після того, як Україна досягла успіхів у застосуванні надводних дронів проти російських цілей як у морі, так і в порту.

«Його наступник, віцеадмірал Сергій Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських кораблів, вживаючи додаткові превентивні й оборонні заходи, в тому числі звуження проходу до портових споруд», – вказано в огляді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *