ОСТАННІ НОВИНИ

Навесні у Росії готуються призвати 150 тисяч солдатів, – Рух опору

Наталя Дуляба

|

Російський диктатор Владімір Путін підписав указ щодо весняного призову на військову службу 150 тисяч осіб віком від 18 до 30 років. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

У тексті указу, який підписаний 31 березня, йдеться про те, що з 1 квітня до 15 липня на Росії на військову службу призвуть 150 тисяч осіб, які не перебувають у запасі та є військовозобов’язаними.

«150 тисяч це лише офіційно заявлена квота, реальна кількість може бути куди більшою. Також у цю квоту потрапляють молоді чоловіки з ТОТ Кримського півострова та ТОТ Донецької та Луганської областей де місцеві “воєнкоми” встигли оновити дані осіб, що підпадають під критерії призову», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, формально зазначено, що будуть звільнені з військової служби солдати, матроси, сержанти та старшини, строк служби за контрактом яких завершився. Проте за даними українського підпілля, замполіти уже працюють з цією категорією, аби ті в обов’язковому порядку підписали нові контракти на проходження служби.

Зазначимо, що за даними Міноборони Британії, Росія і так щомісяця набирає в армію близько 30 тисяч нових солдатів, що дає їй змогу покривати втрати на фронті та продовжувати війну проти України.

Центр національного спротиву закликає чоловіків тимчасово окупованих територій України віком від 18 до 30 років покинути місце постійного проживання, а при насильницькій мобілізації чи призову скористатись алгоритмом здачі в полон.

Примусова мобілізація мирного населення на ТОТ чи навіть залучення цивільних людей до організації військових операцій прямо заборонені статтею 51 четвертої Женевської конвенції 1949 року.

Стаття 8 Римського статуту прямо визначає примус громадян протилежної сторони до участі у військових діях проти їхньої власної країни, навіть якщо вони перебували на службі воюючої сторони до початку війни, воєнним злочином.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *