ОСТАННІ НОВИНИ

Росія накопичила ракети «Калібр» для атак по Україні, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Після тривалої паузи російські окупанти будуть готові знову застосовувати проти України крилаті ракети «Калібр». Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 31 березня в етері національного телемарафону.

За словами очільника ГУР, росіяни тривалий час не використовували для атак по Україні «Калібри», бо накопичували їх. Втім він допускає, що найближчим часом РФ зможе знову їх застосувати.

«”Калібри” не використовують. Через те, що вони є менш ефективними, ніж ракета Х-101, було прийнято рішення поки використовувати Х-101. Найближчим часом, думаю, ми побачимо знову “Калібри”, тому що кількість Х-101 значно скоротилася… Зараз технічно готові до їхнього [“Калібрів”] застосування. Поки флот накопичував свої ракети, Повітряно-космічні сили РФ використовували ракети Х-101», – сказав Кирило Буданов.

У ГУР знають, скільки саме у Росії накопичили ракет, але Буданов не став називати цифр. Він зауважив, що РФ все-таки продовжує виробляти певну кількість ракет оперативно-тактичного рівня щомісяця, але це, за словами Буданова, «не по сто ракет».

«У них є сили, щоб бити [по Україні]», – резюмував голова воєнної розвідки України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *