ОСТАННІ НОВИНИ

Глава МЗС Фінляндії допустила можливість відправки іноземних військ в Україні

Наталя Дуляба

|

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен не виключила можливості відправки іноземних військ в Україну у майбутньому, однак наразі у цьому нема потреби. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Financial Times.

Валтонен вважає, що французький президент Емманюель Макрон вчинив правильно, коли змусив Росію гадати, якими можуть бути межі підтримки України з боку Заходу.

«Зараз не час відправляти війська, і ми навіть не хочемо обговорювати це на цьому етапі. Але в довгостроковій перспективі, звичайно, ми не повинні нічого виключати», – зазначила міністерка.

Зазначимо, що наприкінці лютого Макрон заявив, що «не можна виключати» ймовірного відправлення західних військ в Україну. Згодом він додав, що його резонансні слова були ретельно продумані.

Згодом, коментуючи порушену ним ідею, Еммануель Макрон наголосив, що при втіленні такого сценарію французькі сили не будуть іти в наступ проти РФ.

Як повідомляв Львівський портал, ідею Макрона щодо західних військ в Україні підтримала Естонія, а Канада допускає можливість направлення своїх військових для проведення навчань в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *