ОСТАННІ НОВИНИ

Віталій Шабунін: «Корупціонери в Україні зможуть легально відкупитися від в’язниці»

|

Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін про ухвалення у першому читанні Верховною Радою України скандального законопроєкту, який дає змогу корупціонерам офіційно відкупитись від тюрми:

«Депутати Зеленського ухвалили в першому читанні законопроєкт №11340, що дозволяє корупціонерам легально відкупитися від в’язниці. 231 «за».

Окреме «вітання» спікеру Руслану Стефанчуку, який пропонував голосувати за законопроєкт взагалі без обговорення. Дійсно, навіщо «холопам» чути, які пани відкуплятися за наш грабунок будуть.

За цим голосування слідкували посольства всіх наших західних союзників. Всіх.

Чекаю чергових постиків депутатів про те, як вони прямо дуже сильно адвокатують західну допомогу для наших Сил Оборони…

Ти нардеп чи міністр і тебе взяли на хабарі? Не проблема! Заплатив штраф, компенсував збитки – все: гуляй-веселись. Ніякої тобі тюрми (навіть конфіскації буде опцією)!

Вкрав мільярд, взяли на чергових 100 мільйонів, компенсував їх, заплатив ще 200 мільйонів штрафу і живи-насолоджуйся на «зароблених» 700 мільйонів. Мрія середнього «слуги».

Учора [17 липня] цей урядовий законопроєкт щодо угод про визнання винуватості з блискавичною швидкістю погодив правоохоронний комітет Сергія Іонушаса.

Чому ж влада так поспішає? По-перше, відкупитися дуже спішать самі нардепи: останнього – Задорожнього – НАБУ/САП зловили на хабарі просто на днях.

По-друге, Єрмак/Татаров бояться, що, маючи підозру від НАБУ/САП, хтось із нардепів обовʼязково здасть головну кришу в обмін на мʼякше покарання.

До того ж після кількості корупційних підозр нардепам у Верховній Раді вже назріває бунт. І можливість відкупитися від покарання – єдиний варіант для збереження контролю Офісу президента.

По-третє, врятувати від вʼязниці можна буде і організаторів схем типу олігархів Коломойського і Бахматюка».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *