ОСТАННІ НОВИНИ

В Києві росіяни влучили у дитячу лікарню, офіси та будинки. Є загиблі

Наталя Дуляба

|

У понеділок вранці, 8 липня, російські окупанти здійснили масований ракетний удар по Києву. Пошкоджено дитячу лікарню, бізнес-центр, житлові будинки. Кількість поранених і загиблих щоразу збільшується. Про це Львівському порталу повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Спочатку було відомо про трьох загиблих, зрештою їхня кількість зросла до дев’ятьох. Ще 25 людей поранені, уточнили в МВС.

На російську атаку Києва вже відреагував президент України Володимир Зеленський. Він наголосив на тому, що РФ вдарила по дитячій лікарні. Частина медзакладу зруйнована, під завалами перебувають люди.

«Дитяча лікарня “Охматдит” у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня. “Охматдит” врятував та повернув здоров’я тисячам дітей. Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди», – відзначив Зеленський і опублікував відео з місця.

За даними КМВА, загалом уламки ракет впали у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах:

у Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня Охмадит, є руйнування;

у Солом’янському районі пошкоджено офісну будівлю;

у Голосіївському – пошкоджено гаражі, горять автомобілі;

у Дніпровському – палають уламки в житловій забудові;

у Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок;

у Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі; також виникла пожежа у приміщені одного з підприємств;

у Деснянському районі – займання будинку.

«Весь світ має задіяти всю свою рішучість, щоб нарешті покласти край російським ударам. Вбивства – це те, що несе Путін. Тільки разом ми можемо принести справжній мир та безпеку», – підкреслив президент України і закликав світ покарати РФ за скоєні злочини.

На місцях працюють рятувальники, медики, правоохоронці та всі інші служби.

Інформація про руйнування та жертв уточнюється.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Володимира Зеленського, ДСНС, МВС, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *