ОСТАННІ НОВИНИ

У Мінекономіки пояснили, скільки людей можна забронювати від мобілізації

Олег Дерев'янко

|

Для забезпечення військових потреб можливо забронювати близько 1,2 млн людей. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine повідомив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

За словами Кіндратіва, наразі заброньовано близько 800 000 людей, тому є певний запас. Скористатися електронним бронюванням можуть підприємства, компанії та організації, які вже отримали статус критично важливих для функціонування економіки.

Критерії таких підприємств визначені у Постанові №76. За цією процедурою бронюють до 50% осіб, які підлягають мобілізації.

Забронювати 100% працівників можуть компанії, які критично важливі для забезпечення потреб Збройних сил України (ЗСУ) та інших військових підприємств, компанії паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів. Також підприємства, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд або реалізують проєкти міжнародної технічної допомоги.

Нагадаємо, 17 липня у «Дії» завершили тестування та запустили функціонал електронного бронювання військовозобов’язаних.

30 травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше.

На початку 2024 року уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Такі підприємства можуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

Згодом Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, передавши функції з погодження відповідних списків від Генштабу до Міністерства оборони. Втім усі списки, подані до 10 травня, ще затверджуватиме Генштаб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *