ОСТАННІ НОВИНИ

Естонці зібрали 60 тис. євро на відновлення лікарні «Охматдит»

Олег Дерев'янко

|

Фонд допомоги Талліннської дитячої лікарні зібрав 60 000 євро цільової допомоги від жителів Естонії на відновлення київської дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала внаслідок ракетного удару 8 липня. Про це повідомляє естонське видання ERR.

Збір коштів розпочався одразу після трагедії, і вже зараз фонд готовий розпорядитися зібраними коштами. За словами керівника Фонду підтримки Талліннської дитячої лікарні Інни Крамер, сума не є остаточною, і збір пожертв буде продовжено доти, доки київська лікарня потребуватиме допомоги.

«Цілком зрозуміло, що люди там зараз надто зайняті, щоб складати якісь списки, але сьогодні (17 липня, – ред.) ми зустрінемося з Інною Караульщиковою, яка щойно приїхала з Києва і постійно була на зв’язку з директором медичної частини цієї лікарні, – вона розповість точніше, що їм особливо потрібно», – сказала Крамер.

За словами посла України в Естонії Максима Кононенка, пожертви до Фонду Талліннської дитячої лікарні «можуть повернути хворим дітям України надію».

«Ключове слово в даному випадку – це надія. Адже лікарня “Охматдит” дарувала надію 20 000 дітей щороку. Тепер ми маємо повернути цю надію. Саме для цього необхідно зібрати кошти. Це один із масштабних проектів, які посольство реалізує спільно з фондом», – наголосив він.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *