ОСТАННІ НОВИНИ

Багатодітна сім’я звинувачує у шахрайстві приватний «Центр правової допомоги» у Львові

Ольга ДЕНИСЯКА

|

Львів’янин Богдан Залуцький звинувачує приватний «Центр правової допомоги», що розташований на вулиці Пекарській, 41 у Львові, у шахрайстві. Чоловік заплатив юристам понад 40 тис. грн за виготовлення документів, однак не отримав жодних послуг і готується звертатись до правоохоронців, оскільки «Центр правової допомоги» відмовляється повертати кошти. Про це Львівському порталу повідомив товариш потерпілого Юрій Ломаківський.

Богдан Залуцький є багатодітним батьком, після повернення з-за кордону чоловік одразу пішов оновлювати дані в ТЦК. Оскільки цей процес дуже затягувався, він вирішив звернутись до «Центру правової допомоги», де йому пообіцяли виготовити всі документи всього за кілька днів. За послуги він заплатив більше 40 тис. грн.

«Це сім’я з 9 дітей, найменшій дитині всього півтора місяці. Чоловік був за кордоном і коли повернувся одразу пішов оновлювати дані в ТЦК, щоб отримати відстрочку. Там ці документи дуже довго не видавали, тому чоловік вирішив звернутись у «Центр правової допомоги». Юристи приватної компанії пообіцяли зробити документи всього за кілька днів. Сім’я взяла всі свої заощадження, які в них були, а це 45 тис. грн, і занесла в той центр», – розповідає Юрій Ломаківський.

Чоловік уклав договір з «Центром правової допомоги» 14 червня. Він стверджує, що після отримання коштів працівники приватної юридичної компанії не надали жодних послуг і відмовляються повертати гроші, крім того почали ігнорувати клієнтів.

«Спочатку вони перестали відповідати на дзвінки, а коли жінка з малими дітьми прийшла в Центр, то відповідають, що «треба почекати поки Київ розгляне», або «ми розглядаємо ваше питання». Я теж ходив з ними, кажуть: «пишіть заяву на повернення коштів, тепер чекайте, ми розглядаємо». Вони сподіваються, що ми змучимось до них ходити, але, зрозумійте, сім’я віддала абсолютно всі свої заощадження, їм немає за що годувати маленьких дітей, а старший син захищає Україну на фронті ще з 2020 року. Тому ми не можемо цього так залишити і будемо звертатись до поліції», – пояснює Юрій Ломаківський.

Щоб привернути увагу до ситуації потерпілі планують перекрити вулицю Пекарську, де розташований приватний Центр, і викликати поліцію, щоб безпосередньо в «Центр правової допомоги» написати заяву про шахрайство.

Львівський портал намагався отримати коментар «Центру правової допомоги», однак станом на момент виходу публікації не отримав відповіді. Також журналісти звернулись до юриста, який безпосередньо займався справою Богдана Залуцького, але той теж не відповідає на телефонні дзвінки.

Раніше у ЗМІ стало відомо про щонайменше три випадки звернень клієнтів «Центру правової допомоги» до поліції через шахрайство. Зокрема, троє дружин військових звинувачують юристів у шахрайстві на майже 200 тис. грн.

Варто зазначити, що адресою вул. Пекарська, 41 працює одразу два центри правової допомоги – Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, який відкрила Львівська міська рада, де всі послуги безкоштовні, та приватний, який відкрився у 2022 році у тому ж будинку і до якого не вперше мають претензії клієнти. Як вказано на сайті приватного центру, перша консультація юриста безкоштовна, а всі решта послуги платні.

Головний офіс «Центру правової допомоги» розташований в Києві. Філії компанії працюють у Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові, Чернівцях, Черкасах та Івано-Франківську.  За даними на аналітичному порталі YouControl, ТОВ «ЦПД» працює з листопада 2019 року. Керівником та засновником компанії є Максим Дзісь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Юрій Ломаківський, Високий Замок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *