ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ відійшли з Урожайного для збереження життів військових через інтенсивні обстріли, – ОСУВ «Хортиця»

Олег Дерев'янко

|

Позиції українських військових у селищі Урожайному Донецької області було знищено внаслідок інтенсивних атак та обстрілів із боку ворога, тому Сили оборони України було передислоковано з метою збереження життів військовослужбовців. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Хортиця» Назар Волошин у коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

«Сили оборони через те, що ворог зруйнував в Урожайному майже все, відійшли на інші позиції. Було ухвалено рішення. Для збереження життя і здоров’я наших військовослужбовців, які тримали там оборону», – сказав спікер.

Волошин наголосив, що українські військові контролюють ситуацію на тому напрямку і дають адекватну відповідь ворогу.

«Противник для досягнення успіхів і якихось перемог у зруйнованих ним же населених пунктах і селищах щодня несе чималі втрати. Вони тільки не одну сотню вбитими становлять, а результат – зруйнований населений пункт і навколо нього купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому», – зауважив речник.

Він зазначив, що командування пішло на цей крок, оскільки позиції українських захисників в Урожайному, як і сам населений пункт, були зруйновані внаслідок постійних, комбінованих і тривалих обстрілів противника.

«Сам населений пункт також практично повністю знищений ворожими обстрілами. Позиції українських захисників були зруйновані і тримати там особовий склад було загрозою для життя наших військових», – зазначив Волошин.

Він також додав, що ворог свій особовий склад і техніку на цій ділянці не шкодує.

Нагадаємо, 14 липня російські окупаційні війська окупували селище Урожайне Донецької області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *