ОСТАННІ НОВИНИ

Як поводитись, якщо в будинку зафіксовано смерть від COVID-19: інструкція від головного медика Львова

Соломія Головіна

|

У Львові розроблено алгоритм дій, які варто здійснити в житловому будинку в разі смерті людини від ускладнень, спричинених COVID-19. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«Усі, хто помер від ускладнень коронавірусної інфекції, померли в медичних закладах. Було декілька випадків, коли померлий вдома мав підозру на COVID-19, та всі вони не підтвердились Тим не менш, якщо таке станеться, панікувати не варто, адже є чіткий алгоритм дій, якого варто дотримуватись», – каже головний медик Львова Володимир Зуб.

Так, за його словами, коли тіло померлого заберуть на дослідження, важливо провести в будинку повну дезінфекцію й обробку всіх поверхонь антисептичними рідинами, а також ізолювати співмешканців цієї людини вдома під контролем сімейного лікаря.

Також їм потрібно провести лабораторне тестування на COVID-19. Решту ж мешканців будинку повинні дотримуватись загальновідомих правил поведінки в час пандемії: мити руки, носити маски чи респіратори, обробляти поверхні в помешканні антисептичними розчинами, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання та бути обережними.

«Ризик інфікування є завжди – чи то грип, чи то коронавірус. Та це не означає, що життя має зупинитись. Зважаючи на те, що державі і Львову таки вдалося стримати різке поширення інфекції серед населення через серйозні обмежувальні заходи, кількість інфікованих є доволі невеликою. Тож ми повинні навчитися жити з усвідомленням того, що ризик існує, і дотримуватись усіх правил: зберігати дистанцію, не створювати скупчень, мити руки», – додає головний медик.

Львівський портал повідомляв, що станом на ранок 15 травня на Львівщині підтверджено 942 випадки інфікування коронавірусом, з них 25 – летальні. Також додамо, що 180 людей вже одужало.

Раніше ми повідомляли про те, що у Львові визначили алгоритм поховання хворих на коронавірус.

Нагадаємо, у Львові працює безкоштовна Гаряча лінія «Стоп коронавірус» – 0 800 208 868. За словами ініціатора її створення Ігора Васюника, консультації львів’янам надають медики щодо захисту, симптоматики та алгоритму дій щодо ефективної протидії поширенню коронавірусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *