ОСТАННІ НОВИНИ

Українські дрони уразили найбільший у Росії завод із виробництва вибухівки, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

У ніч на 20 жовтня українські дрони вдарили по заводу у Нижньогородській області РФ, де виготовляють артилерійські снаряди, авіаційні бомби, в тому числі КАБи. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на джерела в СБУ.

«Цієї ночі дрони СБУ, ССО та ГУР вдарили по заводу імені Свердлова у місті Дзержинськ Нижньогородської області. Він є складовою російського ВПК та перебуває під санкціями країн ЄС і США, оскільки продукція заводу використовується для ведення війни в Україні», – йдеться у повідомленні.

На цьому заводі росіяни виробляють вибухові речовини, авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, у тому числі КАБи, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів протиповітряної оборони.

Відстань від українського кордону до цього заводу складає 900 км.

Як зауважило джерело в СБУ, таким чином спецсдужба відпрацювала над посиленням санкцій проти найбільшого у Росії заводу з виробництва вибухових речовин.

«До економічних санкцій ми додали дронові, які дають моментальний ефект. Робота над урізанням військових спроможностей ворога триватиме й надалі», – підкреслив поінформований співрозмовник.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *