ОСТАННІ НОВИНИ

Встановили імена росіян 234-го полку РФ, які могли страчувати цивільних у Бучі

Андрій Котенський

|

На початку широкомасштабного вторгнення у Лісовій Бучі дислокувалися військові 234-го гвардійського штурмового полку РФ. Від правоохоронців журналісти «Слідства.Інфо» отримали імена деяких із них, ідентифікували та зателефонували окупантам і їхнім родичам.

За інформацією Бучанської міськради, під час окупації мікрорайону Лісова Буча російські військові вбили 24 ідентифікованих цивільних. Втім ще 54могили бучанців залишаються безіменними, бо їх досі не вдалося ідентифікувати.

Деяких людей росіяни катували, й згодом тіла шістьох із них спалили. Інші розстріляні бучанці лежали просто посеред вулиць.

Частину військових злочинців також опізнали місцеві жителі.

Зокрема, 27-річного командира взводу Юрій Кіма із Балашихи, що у Московській області.

Це фото зроблене в березні 2022 року у Бучі. Саме в цей час у місті масово вбивали цивільних. На фото Юрій Кім разом зі своїми підлеглими, посміхаючись, сидить біля багаття.

А це підлеглий Кіма – Владіслав Пєрвунін. На сторінці у Владіслава чимало фото у формі, а в коментарях окупанта називають «російською елітою».

Щонайменше один із росіян, зафіксованих на фото, уже мертвий.

Це 33-річний Грігорій Караченцев, який загинув на «СВО» через два місяці після того, як вийшов з Бучі.

Інший росіянин, на якого вказала бучанка Надія Чередниченко — 34-річний Анатолій Павлов, який «ВКонтакті» називає себе Анатолієм Луначарскім.

Окупант родом із села Челкумагі, що в Чувашській республіці. Тобто, аби вбивати українців у Бучі, Павлов подолав шлях у понад 2 тисячі кілометрів.

Серед росіян 234-го полку, які захоплювали Бучу, — 38-річний зразковий сім’янин, батько двох дітей Павєл Крєтінін. На сторінці Крєтініна чимало фото з донькою — її змалечку одягають у тільняшку та блакитний берет, який в Росії носять десантники.

Катувати та страчувати мирних людей у Лісовій Бучі міг ще один боєць 234-го полку Шаміль Гасангулієв. Йому 29 років, з батьками та двома братами мешкає у Пскові. Окупант служить в армії щонайменше з 2016-го — матір Гасангулієва — Свєтлана — публікувала фото сина у формі повітрянодесантних військ.

За даними правоохоронців, причетними до воєнних злочинів у Лісовій Бучі також можуть бути військові 234-го полку Павєл Джумангалієв та Євгєній Мєшалкін.

У поліції «Слідству.Інфо» розповіли, що збирають докази причетності цих росіян, до вбивств і знущань з цивільних у мікрорайоні Лісова Буча. Дев’ятьом військовим 234-го полку за злочини в Бучі вже оголосили підозри. Йдеться про Аділа Наврузалієва, Кажмурата Сергазієва, Дмітрія Єдрьонкіна, Циренжапа Будаєва, Валєнтіна Манзирова, Алєксєя Горєлова, Артура Платщина, Дєніса Монахова та Ніколая Карташева. Судитимуть окупантів заочно. Відбувати покарання у в’язницях вони будуть лише в тому разі, якщо потраплять у полон до українців. Зараз 234-й полк продовжує воювати в Україні.

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *