ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони атакували аеродром і військовий завод у Росії, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

У ніч на неділю, 20 жовтня, Сили оборони України вдарили по аеродрому «Липецьк-2» та заводу ім. Я. М. Свердлова у Росії. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

Військовий аеродром «Липецьк-2» знаходиться в Липецькій області РФ. Ціллю України тут були склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки.

Відомо, що на цьому аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил Росії.

Також цієї ночі Сили оборони України атакували російський завод ім. Я.М. Свердлова, розташований в місті Дзержинськ Нижньогородської області РФ. Тут виробляють хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб. За наявною інформацією, на території підприємства зберігали й керовані авіаційні бомби.

В районах обох об’єктів лунали численні вибухи, активна працювала ворожа ППО. Результати ураження уточнюються.

Завдання виконали силами та засобами Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Сил спеціальних операцій у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

Нагадаємо, про ураження заводу імені Свердлова у Росії першими сповістили ЗМІ, посилаючись на власні джерела в СБУ. Це є найбільший російський виробник вибухівки.

На цьому заводі росіяни виробляють вибухові речовини, авіаційні та артилерійські снаряди, авіаційні бомби, у тому числі КАБи, бойові частини кумулятивних протитанкових керованих ракет, боєголовки до ракетних комплексів протиповітряної оборони. Відстань від українського кордону до об’єкта складає 900 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *