ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 90% українців планують зимувати вдома, – опитування

Наталя Дуляба

|

Фактично 90% громадян України планують провести осінь-зиму 2024/2025 на своєму постійному місці проживання. Про це свідчать результати опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг» наприкінці вересня.

Так, українці не збираються нікуди їхати на зиму зі свого дому – такі плани мають майже 90% опитаних.

Перезимувати в іншому місці планують близько 10% громадян: 4% із них розглядають можливість переїхати в інше місце у межах своєї області, 3% – у межах України. І лише 2% респондентів заявили, що хочуть провести осінь-зиму за кордоном.

Про плани переїзду на зиму частіше говорять молодші українці та мешканці східних регіонів.

Водночас саме жителі східних областей України зазначають, що мають найгіршу ситуацію зі знеструмленнями. Станом на кінець вересня 13% респондентів мали часті відключення світла, тоді як більшість, 64%, заявляла про стабільне електропостачання.

Довідково: опитування проводили методом телефонного інтерв’ю 20-23 вересня серед українців віком 18+ в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка становить 1000 респондентів, похибка – не більше 3,1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *