ОСТАННІ НОВИНИ

Стоп коронавірус: на Львівщині запустили чат-боти і платформу з контактами лікарень

Наталя Дуляба

|

На Львівщині запустили онлайн-платформу Stop COVID-19, де зібрана не лише корисна інформація про коронавірус, а й контакти всіх медзакладів областів. У планах – доповнити базу даних ще й номерами телефонів сімейних лікарів. Також у Telegram i Viber запрацювали чат-боти. Все необхідне програмне забезпечення безкоштовно розробила львівська ІТ-компанія SoftServe. Про це сьогодні, 26 березня, повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Олександр Ганущин наголосив, що при підозрі на коронавірус чи просто при погіршенні стану здоров’я не потрібно відразу викликати «швидку», яка зараз і так навантажена. Першочергово людина має спочатку звернутися до свого сімейного лікаря.

Для тих, хто не знає, як із ним зв’язатися, або взагалі ще не встиг підписати угоду зі своїм лікарем, запустили онлайн-платформу Stop COVID-19 та чат-боти у Telegram i Viber.

«Із 2,6 млн людей, що живуть на Львівщині, трохи більше 2 млн мешканців мають укладені договори зі сімейним лікарем. Тому з допомогою платформи Stop COVID-19 і чат-ботів ми хочемо нагадати свідомим жителям, що першочергово слід звернутися до свого сімейного лікаря. Тут можна дізнатися адресу найближчої лікарні, закладу сімейної медицини, а в ідеалі – контакти сімейного лікаря. Ми ведемо перемовини з Нацслужбою здоров’я України, вона має надати розробникам такі дані», – пояснив голова облради.

Олександр Ганущин не уточнив, коли саме через чат-боти та платформу Stop COVID-19 можна буде отримати контакти свого сімейного лікаря. Втім він розповів, яким чином відбуватиметься верифікація користувача:

«Чат буде працювати за принципом верифікації людини: вказуєте свій номер телефону, вам приходить SMS-повідомлення, яке потрібно ввести. І після того вам має прийти ім’я і прізвище лікаря та його номер. Так би мало бути в ідеалі».

Онлайн-платформу Stop COVID-19 і чат-боти у Telegram i Viber львівська ІТ-компанія SoftServe розробила безкоштовно. Старший віце-президент фірми Дмитро Іванов додав, що у планах – запуск чат-бота і у WhatsApp.

«Як тільки з’явилася ідея створити інформаційний ресурс, який допоможе населенню в час епідемії коронавірусу, ми відразу взялися її втілювати. Фактично за п’ять днів ми розробили веб-додаток з базою даних медустанов області та два канали: Вайбер та Телеграм. Ще плануємо запустити WhatsApp», – сказав Дмитро Іванов.

Нагадаємо, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі обладнання для лікарень. З ініціативи громадсько-політичного діяча Ігоря Васюника у Львові запустили безкоштовну гарячу лінію «Стоп-коронавірус», де львів’яни можуть отримати кваліфіковану медичну консультацію від медиків.

Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала три надсучасні апарати штучної вентиляції легень, які допоможуть рятувати життя людей при тяжкій пневмонії. У разі потреби їх застосовуватимуть для пацієнтів із коронавірусом.

Також відомо, що готель на вул. Пилипа Орлика зголосився безкоштовно приймати львівських медиків. Аналогічну ініціативу підтримав готельний комплекс, що на в’їзді до Львова.

Uber, Bolt та Uklon зголосилися на час карантину безкоштовно возити на роботу медиків, які працюють із пацієнтами з підозрою на коронавірус. Незадовго після цього до них долучився ще один оператор таксі – Оpti.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла розпочав збір коштів для придбання апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ), тестів для COVID-19 та захисного одягу для медиків.

Благодійний Фонд «Рідні разом» з партнерами закупили 20 апаратів штучної вентиляції легень для Львівщини. Також фонд Петра Порошенка передав медобладнання госпіталю у Винниках.

Нещодавно в обласній інфекційній лікарні розповіли, чого найбільше потребують для того, щоб лікувати пацієнтів із підозрою на коронавірус. Із детальним переліком необхідного можна ознайомитися за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *