ОСТАННІ НОВИНИ

Росія планує відправити на війну проти України десятки тисяч підсудних, – ЗМІ

Олег Дерев'янко

|

Держдума рф ухвалила законопроєкт, що дає змогу забирати на війну проти України не тільки вже засуджених або тих, хто перебуває під слідством, а й понад 20 тисяч підсудних. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на видання «Важные истории».

Як розповіли два адвокати, хоча закон ще не підписав путін, у російських СІЗО вже почали готуватися до того, щоб «зірвати з ланцюга» підсудних. Їхні слова підтвердив співрозмовник видання в Міноборони, зайнятий вербуванням.

«Із приблизно 60 тисяч підсудних очікується забрати 40%», – заявив він.

Також з кожного СІЗО можуть забрати на війну близько 100 підсудних. У росії працюють 210 ізоляторів, отже, на війну можуть потрапити понад 20 тисяч людей. Слідчих і оперативників преміюватимуть, якщо вони переконають людину під слідством укласти контракт.

За словами джерела, близького до Генштабу, «рішення відправляти на “сво” підсудних свідчить про те, що виснажується приплив ув’язнених, він уже не такий, як раніше».

Як повідомляв Львівський портал, 30 вересня правитель росії володимир путін підписав указ про проведення осіннього призову на військову службу.

Згідно з указом, з 1 жовтня до 31 грудня у рф планують призвати 133 тисячі чоловіків віком від 18 до 30 років, які не перебувають у резерві й підлягають призову на військову службу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, АрміяInform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *