ОСТАННІ НОВИНИ

Львів зупинився у хвилині мовчання за полеглими військовими. Фото дня

Наталя Дуляба

|

1 жовтня, у День захисників і захисниць, весь Львів зупинився на хвилину, аби вшанувати пам’ять військових, які загинули за Україну. Відповідні фото опублікував міський голова Андрій Садовий.

Щодня о 09:00 ранку Україна поринає у загальнонаціональну хвилину мовчання на знак поваги й вдячності полеглим воїнам.

У вівторок, 1 жовтня, який є Днем захисників та захисниць України, а також у День покрови, який вважають святом українського воїнства, по всій країні вшановують пам’ять загиблих військових та дякують тим, хто продовжує боронити Україну.

У Львові о 09:00 зупинився весь громадський транспорт, а на зовнішніх табло тролейбусів замість номера маршруту з’явилось гасло «Герої не вмирають!».

Як додають у пресслужбі мерії, на дорогах патрулювала поліція і через гучномовці інформувала містян про хвилину мовчання, щоб якомога більше людей змогли до неї долучитись.

Також на одну хвилину зупинилася робота у школах, ЦНАПах,  в соцзахисті, сервісних центрах «Львівводоканалу», «Львівтеплоенерго», районних адміністраціях, в лікарнях, школах та в інших міських закладах.

Водночас хвилина мовчання пройшла й на Личаківському цвинтарі. Тут львів’яни на чолі з предстоятелем ПЦУ Митрополитом Епіфанієм вшанували пам’ять усіх військових, які загинули під час повномасштабної війни, АТО/ООС, Революції Гідності, а також воїнів різних епох, які ціною власного життя виборювали незалежність України.

Вічна пам’ять усім захисникам і захисницям, які загинули, воюючи за вільну і незалежну Україну. Слава Україні! Героям Слава!

Додамо, що вже другий рік Україна відзначає нову дату Дня захисників і захисниць України та свята Покрови Пресвятої Богородиці – 1 жовтня (раніше було 14 жовтня).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук, соцмережа Максима Козицького, Андрія Москаленка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *