ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав 25 експрес-тестів на коронавірус

Соломія Головіна

|

До Львова привезли перші 25 експрес-тестів на виявлення коронавірусу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У пресслужбі ЛМР зазначають, що такі тести місто закуповує власними силами.

«В нашій Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги з’явились перші 25 експрес-тестів. Керівництво лікарні закупило тести самостійно», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми закупили перші експрес-тести в кількості 25 штук для лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука. Також ми працюємо над тим, аби закупити значно більшу партію, зараз ведемо певні перемовини», – додала заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна.

Як повідомляв Львівський портал, у Міністерстві охорони здоров’я пообіцяли, що їхні експрес-тести надійдуть до Львова до 15 березня.

Нагадаємо, через стрімке поширення коронавірусу в світі у Львові та області запроваджено карантин. Із 12 березня по 3 квітня призупинили навчання у школах, дитсадочках, закладах позашкільної освіти, вишах. 13 березня у Львові заборонили проведення усіх спортивно-культурних та інших заходів, які збирають більше 200 людей.

Детальніше про те, які заклади Львова 12 березня призупинили роботу через карантин, читайте у матеріалі Львівського порталу за цим посиланням. Водночас на час карантину УГКЦ не скасовує богослужіння у храмах, натомість львів’ян та жителів області закликає утриматись від походів до церкви і не цілувати ікон.

Сьогодні, 13 березня, у Львові заборонили всі без винятку масові розважальні заходи. Виняток становлять зібрання, що важливі для життєдіяльності міста, – наприклад, сесія Львівської міськради чи засідання виконкому. Втім навіть на такі заходи має бути окремий дозвіл міського штабу, а кількість людей не повинна перевищувати 50.

Як відомо, офіційно в Україні зафіксували наразі лише три випадки зараження коронавірусом. Одна із хворих, 71-річна мешканка Житомирщини, протягом тижня гостювала у Львові.

Також до Львова із підозрою на коронавірус госпіталізували 18-річного мешканця Кам’янка-Бузького району, який нещодавно повернувся з Італії. З’ясувалось, що у нього грип.

Хворих на коронавірус на Львівщині спершу планували лікувати в обласній клінічній лікарні, тепер до неї додались ще сім медзакладів. Із детальним переліком можна ознайомитися тут.

Загалом на профілактику та реагування на можливі випадки зараження коронавірусом на Львівщині витратять 25 мільйонів гривень з обласного бюджету. Водночас зі свого боку міськрада Львова додала до цієї суми ще 7 мільйонів гривень.

Також мерія виділила 50 млн грн на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень та іншого медичного обладнання, завершення ремонтів у міських лікарнях для можливості облаштування додаткових ліжкомісць.

Львівська обласна рада 12 березня спрямувала 5 млн грн на боротьбу з коронавірусом: за ці кошти закуплять обладнання для Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Фото: Facebook/Христина Процак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *