ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканця Кам’янка-Бузького району госпіталізували з підозрою на коронавірус. Виявилося, що це грип

Соломія Головіна

|

До Львова з підозрою на коронавірус спеціальним медтранспортом доправили мешканця Кам’янка-Бузького району, який прибув з Італії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Кам’янка-Бузької ОТГ.

 

Як інформується, в другій половинні дня 12 березня до сімейного лікаря м.Кам’янка-Бузька звернувся пацієнт з симптомами гострого респіраторного захворювання. Як з’ясувалося, що чоловік прибув з Італії.

За інформацією ЛОДА, 18-річний хлопець протягом 26 лютого – 2 березня перебував із відвідинами в Італії.

Хворого госпіталізували спеціалізованим медичним транспортом до Львова для обстеження та встановлення діагнозу.

Також зазначається, що задля  зменшення ризику поширення вірусу комісія  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кам’янка-Бузької райдержадміністрації на позачерговому засіданні прийняла рішення  тимчасово  призупинити роботу ринків у м.Кам’янка-Бузька та селищах Добротвір і Новий Яричів.

«Звертаємось до жителів району з проханням обмежитись у відвідуванні місць масового скупчення людей, дотримуватися правил особистої гігієни та зберігати спокій», – наголошується у інформації.

При цьому у пресслужбі Львівської ОДА зазначили, що у юнака, який звернувся до лікарів із скаргою на здоров’я, виявили грип.

«До лікарів хлопець звернувся 12 березня, скаржився на підвищену температуру тіла до 38 градусів, сухий кашель, слабкість та головний біль. Черговий медперсонал  у відповідних засобах індивідуального захисту його оглянув. Провели швидкий тест на грип, який виявився позитивним. Тому коронавірусу у пацієнта нема», – розповів заступник головного лікаря Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник.

За його словами, аналізи також скерували до Лабораторного центру, де проведуть лабораторне дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції. Хлопець перебуває на лікуванні в інфекційній лікарні.

Як відомо, офіційно в Україні зафіксували наразі лише три випадки зараження коронавірусом. Одна із хворих, 71-річна мешканка Житомирщини, протягом тижня гостювала у Львові.

Раніше Львівський портал повідомляв про двох осіб, які повернулися з Китаю до Львова і були госпіталізовані з підозрою на коронавірус.

Про перший випадок стало відомо 28 січня: 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку».

Другий чоловік також повернувся з Китаю з туристичного відпочинку у зв’язку оголошенням епідеміологічної ситуації на території країни. Він мав легкі катаральні явища, які в нього спостерігалися ще до моменту виїзду з України.

Обоє перебували у спеціальних боксах в інфекційній лікарні. Станом на 3 лютого їх виписали з медзакладу.

Нагадаємо, через стрімке поширення коронавірусу в світі у Львові та області запроваджено карантин. Із 12 березня по 3 квітня призупинили навчання у школах, дитсадочках, закладах позашкільної освіти, вишах. 13 березня у Львові заборонили проведення усіх спортивно-культурних та інших заходів, які збирають більше 200 людей.

Детальніше про те, які заклади Львова 12 березня призупинили роботу через карантин, читайте у матеріалі Львівського порталу за цим посиланням. Водночас на час карантину УГКЦ не скасовує богослужіння у храмах, натомість львів’ян та жителів області закликає утриматись від походів до церкви і не цілувати ікон.

13 березня у Львові заборонили всі без винятку масові розважальні заходи. Виняток становлять зібрання, що важливі для життєдіяльності міста, – наприклад, сесія Львівської міськради чи засідання виконкому. Втім навіть на такі заходи має бути окремий дозвіл міського штабу, а кількість людей не повинна перевищувати 50.

Як писав Львівський портал, раніше у ЛОДА анонсували придбання для Львівщини тест-систем для діагностування коронавірусу. Втім Львів їх досі не отримав. При цьому нещодавно у Міністерстві охорони здоров’я запевнили, що вже відправили тести у вісім регіонів України, серед них – Львів.

Хворих на коронавірус на Львівщині спершу планували лікувати в обласній клінічній лікарні, тепер до неї додались ще сім медзакладів. Із детальним переліком можна ознайомитися тут.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *