ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин у Львові: які заклади призупиняють роботу (оновлюється)

Львівський портал

|

З четверга, 12 березня, на усій території України запроваджено карантин, який триватиме до 3 квітня. Відтак вже від сьогодні навчання призупинили в усіх школах, дитячих садочках та ВНЗ Львова. Крім цього на час карантину не працюватимуть і міські заклади культури. Львівський портал розповідає, які заклади на час обмеження працюватимуть у звичному режимі, а які  – ні.

 

Медичні заклади

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вул. Джорджа Вашингтона,6, у зв’язку з всеукраїнським карантином через коронавірус з 12 березня до 3 квітня введено заборону на відвідування вагітних та породіль з малюками.

Львівська обласна клінічна лікарня, що на вул.Чернігівській, 7 у Львові, теж просить обмежити відвідування своїх рідних у медустанові і відкласти візити до лікарів, якщо проблема не є гострою і такою, що потребує невідкладної допомоги.

Заклади культури Львова

Зазначимо, згідно із розпорядженням Кабінету міністрів України, мають бути призупинені масові заходи, в яких беруть участь більше ніж 200 осіб. Йдеться як про обмеження проведення масових заходів, наприклад, на відкритому просторі, так і в приміщенні — залах чи установах.

Так, до 3 квітня дирекцією Львівського Національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької прийнято рішення відмінити вистави на великій сцені. Втім, у музичному салоні Дзеркальної зали театру вистави та концертні програми відбуватимуться за окремою афішею. Огляд театру та екскурсії проводитимуться у звичному режимі.

Як повідомляють у пресслужбі Оперного театру, повернення вартості квитків, придбаних у театральних касах, відбуватиметься в день проведення запланованої вистави у касі театру. Вартість квитків, придбаних через інтернет-сайт, повертається згідно правил квиткового оператора.

Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької вирішив перенести усі свої вистави на Великій сцені на травень. Натомість Камерна сцена театру працюватиме у звичному режимі. Якщо глядач має намір здати квитки та повернути кошти, то усі деталі можна дізнатися за цим посиланням. 

Перший академічний український театр для дітей та юнацтва, що на вул. Ак. Гнатюка, 11, теж планує вводити обмежувальні заходи на час карантину. Керівництво театру повідомило Львівському порталу, що у випадку, якщо квитки придбають понад 200 людей, то виставу скасують, а гроші повернуть. Якщо ж охочих відвідати виставу буде менше, аніж 200, то вона вона відбудеться.

У Львівській національній філармонії повідомили, що їхні музичні події проходитимуть менш масштабно, однак концерти поки не відмінятимуть.

«Передбачена максимальна кількість відвідувачів – 200 людей. Та попри усе концерти відбуватимуться згідно запланованого розкладу, хто придбав уже квитки – чекаємо і запрошуємо. Якщо виникає бажання відмінити відвідини до нас – кошти вам будуть повернуті, чи то у касі, чи на сайті продажу. Також є можливість заміни квитків на концерти, що відбуватимуться пізніше», – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці філармонії.

Центр Довженка, що на Сихові, теж перебуватиме на карантині з 12 березня по 3 квітня 2020 року. Усі масові заходи, що мали відбуватись у цей період, будуть скасовані або перенесені на інші дати. Також не функціонуватимуть кінотеатр, який є у приміщенні Центру Довженка, та усі позашкільні гуртки.

Також Львівський академічний обласний театр ляльок, що на площі Данила Галицького, 1, на час карантину обмежив проведення вистав.

На період карантину також призупинено діяльність Центрів денного дозвілля для літніх людей.

У Львівському органному залі теж не проводитимуть концерт, якщо охочих відвідати його більше ніж 190 людей.

За інформацією пресслужби Львівської міської ради, призупинено позашкільну освіту у всіх міських закладах культури:

  • Народні доми (Брюховичі, Винники, Левандівка, Білогорща, Збоїща, інші)
  • Палац культури Хоткевича
  • Культурно-Мистецький центр Супутник
  • Кіноцентр

Втім у звичному режимі працюватимуть бібліотеки Львова та Міський молодіжний центр. У музеях міста рекомендовано не проводити масових групових екскурсій.

Міські послуги та ЛМР

У Львові прийнято рішення на певний обмежити відвідування туристами міської Ратуші. Також, як повідомила керівниця пресслужби Львівської міської ради Христина Процак, для створення умов нерозповсюдження респіраторних захворювань вирішено комунікацію мерії з мешканцями на час карантину проводити з допомогою е-сервісів, телефонного та скайп-зв’язку.

Водночас працівникам мерії щодня вимірюватимуть температуру тіла.

Крім цього ЛКП і управляючі компанії мають посилити прибирання сходових кліток та поручнів у будинках Львова.

Як повідомили Львівському порталу у мерії Львова, ЦНАПи міста на сьогодні працюють у штатному режимі. Однак не виключено, що і вони можуть ввести певні обмеження.

Згодом у пресслужбі мерії Львова повідомили, що наразі у ЦНАПах упродовж дня робитимуть вологе прибирання та щогодинне провітрювання. А для працівників придбають спеціальні маски зі змінними фільтрами.

Розважальні заклади

У кінотеатрах Планета Кіно та Multiplex Львівському порталу повідомили, що вони теж працюють за звичним графіком. У нормальному режимі проходить робочий процес і у ТРЦ «Форум Львів».

Сеанси у мережі кінотеатрів «Кінопалац» (Центр Довженка та вул. Театральна) також скасовані до 3 квітня.

Водночас мерія Львова закликала усі кінотеатри міста призупинити показ фільмів на час карантину.

FESTrepublic, що на вул. Старознесенській, 24-26, прийняв рішення через карантин обмежити всі масштабні події до 3 квітня. Усі інші події, які відвідають до 200 осіб, будуть відбуватись за окремим порядком. Зокрема, потрапити на подію можна буде гостям, котрі пройдуть термометрію на вході і їхня температура тіла буде в нормі.

«Всі приміщення нашого простору облаштовані достатньою кількістю антисептичних засобів. Вартість квитків, придбаних онлайн, повертається згідно правил квиткового оператора», – йдеться у повідомленні.

Також Школа вільних та небайдужих, котра належить до холдингу «!FEST», призупинила навчання до 3 квітня.

Спорт

З 12 березня до 3 квітня у всіх спортивних школах Львівщини призупинили навчально-тренувальний процес. Також обмежили проведення спортивно-масових заходів, що передбачають участь понад 200 осіб. Натомість спортивні змагання мають відбуватись без участі глядачів.

Інформація доповнюється…

Нагадаємо, 11 березня через загрозу поширення коронавірусу Кабмін ввів карантин по всій території України. До 3 квітня в країні заборонені масові заходи, де є більше 200 людей, призупинено навчання. Також уряд виділив 100 млн грн на закупівлю засобів захисту для міністерств, держустанов та на поповнення держрезерву.

У Львові та області також запровадили карантин. Із 12 березня по 3 квітня призупинили навчання у школах, дитсадочках, закладах позашкільної освіти, вишах. Обмежено проведення спортивно-культурних та інших заходів, де є більше 200 осіб.

Детальніше про те, які заклади Львова призупинили роботу через карантин, читайте у матеріалі Львівського порталу за цим посиланням.

Водночас на час карантину УГКЦ не скасовує богослужіння у храмах, натомість львів’ян та жителів області закликає утриматись від походів до церкви і не цілувати ікон.

Як відомо,  в Україні офіційно зафіксували лише один випадок зараження коронавірусом. Стався він 3 березня у Чернівцях.

У ЛОДА анонсували придбання для Львівщини тест-систем для діагностування коронавірусу. Втім Львів їх досі не отримав. При цьому нещодавно у Міністерстві охорони здоров’я запевнили, що вже відправили тести у вісім регіонів України, серед них – Львів.

Загалом на профілактику та реагування на можливі випадки зараження коронавірусом на Львівщині витратять 25 мільйонів гривень з обласного бюджету. Водночас зі свого боку міськрада Львова додала до цієї суми ще 7 мільйонів гривень.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *