ОСТАННІ НОВИНИ

Львів виділив 7 мільйонів на боротьбу з коронавірусом в області

Соломія Головіна

|

Із резервного фонду бюджету Львова виділили субвенцію обласному бюджету у розмірі 7 млн грн для проведення протиепідемічних заходів реагування щодо поширення коронавірусу у області. Відповідне рішення сьогодні, 5 березня, ухвалили під час сесійного засідання ЛМР, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Окрім цього, розглядаючи зміни до бюджету, управлінню освіти виділили 2,4 млн грн для запобігання поширенню вірусів та епідемій в садках і школах для придбання станцій гігієни та засобів дезінфекції рук.

Також відтепер виконавчий комітет зможе розпоряджатися без погодження сесії Львівської міської ради коштами у сумі до 5 млн грн. Депутати вирішили надати право виконкому ЛМР здійснювати перерозподіл видатків на загальну суму, що не перевищує 5 млн грн, за погодженням з постійною комісією фінансів та планування бюджету (замість 750 тис. грн). Таку пропозицію пояснили непередбачуваною ситуацією щодо поширення коронавірусу в Україні.

Раніше Львівський портал повідомляв, що виділення 7 млн грн  з резервного фонду бюджету Львова на протиепідемічні антикоронавірусні заходи погодили 28 лютого на засіданні виконавчого комітету.

Водночас 25 лютого Львівська ОДА заявила, що скерує 25 млн грн із бюджету області на заходи із профілактики та унеможливлення поширення коронавірусу на території Львівщини. За ці кошти закуплять тест-систем для виявлення вірусу, апарати штучної вентиляції легень, а також апарат ЕКМО (оксигенація екстракорпоральної мембрани), який використовують для лікування пацієнтів із тяжкою формою захворювання.

В умовах загрози коронавірусної епідемії у мерії 4 березня рекомендували перенести проведення масових заходів та обмежити відрядження за кордон на невизначений термін.

Раніше в рамках комплексного плану протиепідемічних заходів щодо коронавірусу у Львові вирішили закупити антисептики для рук та диспансери для гігієнічного дозування, які встановлять у школах, лікарнях, ЦНАПах міста та інших місцях масового скупчення людей.

Водночас ми інформували, що у львівському аеропорту почав діяти особливий режим безпеки. Кожному, хто прилітає до Львова, вимірюють температуру спеціальними інфрачервоними безконтактними термометрами. Процедура займає не більше 10−15 секунд.

Додамо, що Львів досі не отримав жодної тест-системи, яка б діагностувала у людей коронавірус.

Як відомо, що у Червнівцях лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *