ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку у Львові на «подорожі» міського сміття пішло більше 70 мільйонів

|

Станом на 1 листопада 2016 року на вивезення сміття зі Львова було виділено більше 70  мільйонів гривень. Про це сьогодні, 1 грудня, під час пленарного засідання Львівської міськради повідомила начальник департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

Сьогодні під час розгляду змін до бюджету розвитку 2016 року депутатам на розгляд подали виділення 36 мільйонів у статутний фонд ЛКП «Львівспецкомунтранс», яке займається вивезенням ТПВ.

«Ці кошти підуть на компенсацію вивезення ТПВ на листопад-грудень. Якщо ж говорити по коштах ,які ми виділили для цього підприємства, то станом на 1 листопада «Львівспецкомунтранс» було виділено разом 64,1 млн грн.,  з них 2,7 млн- на контейнери і погашення кредиту за сміттєвози. У червні-липні ми виділили майже у 9 млн грн, які ми відшкодовували нашим ЛКП, що обслуговують житловий фонд. Разом виходить 72, 9 млн грн. Якщо порахувати абсолютно всі витрати, то виходить  майже 77 млн , бо частину коштів «Львівелектротранс» позичав у ЛКП «Збиранка»,- прозвітувала вона.

За словами Кулинич, у період після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі з міста уже вивезли 67 тис. тонн сміття зі Львова.

Водночас мер міста Андрій Садовий зазначив, що усі кошти на вивезення ТПВ покриваються депозитними коштами.

«Станом на 1 листопада від розміщення вільних залишків на депозитах ми отримали 78,5 млн грн. Вони у нас йдуть на вивезення сміття. Ситуація критична, немає сприяння стосовно нових полігонів. Щодня 600-650 тонн ми маємо вивозити. Кожна гривня тих кошів проходить перевірки. Зараз служби перевіряють всі кошти, відбулися вилучення всієї документації щодо цих коштів», – переконує він.

Також він зазначив, що усі виділені кошти розподіляються між 5-ма перевізниками сміття.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *