ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти з УКУ та Могилянки вибороли престижні нагороди від ООН

Андрій Котенський

|

Делегація студентів Українського католицького університету та Національного університету «Києво-Могилянська академія» отримала три нагороди на престижних змаганнях «Національна модель Організації Об’єднаних Націй», що відбувалися у Нью-Йорку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі УКУ.

Це вже сьома участь команди з України у престижних міжнародних Моделях ООН і лише вдруге наші студенти отримують призові місця. Напрацьовані студентами резолюції, розглядатимуть на реальних комітетах ООН.

Цьогоріч у Моделі ООН взяли участь 2700 учасників – студентів з різних куточків світу, це на 500 людей більше, ніж попереднього року. Серед них – семеро студентів Українського католицького університету та Національного університету «Києво-Могилянська академія». Це студентки Ольга Дроняк, Ліза Ткач, Вікторія Дещаківська, Анна Устенко, Тетяна Кучер, Соломія Огінок та Христина Дмитришин. Їхньою тренеркою була Галина Процик – заступниця проректора з інтернаціоналізації УКУ, викладачка УКУ. Це вже сьома участь спільної та поки що єдиної української команди у конференціях NMUN.

За результатами жеребкування, цього року українська команда отримала честь представляти Албанію у пʼяти комітетах National Model United Nations. Перед стартом комітетних сесій українська команда мала честь представити свої напрацювання на зустрічі із новопризначеною Пані Послом Албанії при ООН, старшим радником та радником з питань регіональної взаємодії, конфліктів та превентивної дипломатії.

«Це була унікальна можливість зануритися у дуже тонкі та важливі деталі політичного і дипломатичного процесу, які допомогли якнайкраще виконувати роль албанських делегатів у пʼяти комітетах. Наші студенти вразили албанську місію рівнем своєї підготовки і точністю питань. Дві наскрізні пріоритетні цілі, якими албанські дипломати настановили українську команду: повна синхронізація албанської позиції з позицією країн Європейського Союзу та беззаперечна підтримка України у боротьбі з російським агресором», – розповіла Галина Процик..

За підсумками змагань NMUN, делегація з України отримала відразу три нагороди – дві нагороди за найкращі позиційні документи у комітетах UNEA та IAEA та друге місце нагороду за роботу усієї делегації у 5 комітетах Distinguished Delegation (Відзначення делегації).

«Національна модель Організації Об’єднаних Націй» – престижна міжнародна освітня рольова гра, учасники якої імітують засідання різних органів системи ООН. Для університетів – це можливість показати свою глобальну залученість, продемонструвати академічні навички, експертизи, якість суспільно орієнтованого навчання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *