ОСТАННІ НОВИНИ

ЛАЗ отримав нового власника

Наталя Дуляба

|

Новим власником Львівського автобусного заводу стало ТзОВ «Львівінвестактив», що входить до групи родини Луцьких з Івано-Франківська. Вона володіє відомою в місті будівельною компанією «Благо» та приватним університетом імені короля Данила. Про це повідомляє Zaxid.net.

Інвестор погасив борги заводу і отримав мажоритарну частину його акцій. Про це свідчать дані судового реєстру і сервісу YouControl, де кінцевим бенефіціарним власником ЛАЗу вказаний Андрій Луцький.

Торік у квітні Господарський суд Дніпропетровської області затвердив план санації (оздоровлення) ЛАЗу. Інвестором підприємства стало ТзОВ «Львівінвестактив», що упродовж року погасило борги заводу на 178,6 млн грн і влило в компанію 82 млн грн. Після цього у березні 2024 року Личаківський районний суд Львова і Печерський суд Києва скасували арешти на майно заводу.

До статутного капіталу ЛАЗу увійшли гроші ТзОВ «Львівінвестактив» і будівлі заводу на вул. Стрийській, 45 у Львові.

Раніше Львівський автобусний завод належав росіянину Ігорю Чуркіну, який довів його до банкрутства. У жовтні 2023 року працівники ДБР заочно оголосили підозру російському олігарху Ігорю Чуркіну у заволодінні майном Львівського автобусного заводу. На початку 2024 року правоохоронці в Аргентині затримали сина Ігоря Чуркіна – Ігоря Чуркіна-молодшого, якого ДБР звинувачує у спробі зберегти активи в Україні обманним шляхом.

ТзОВ «Львівінвестактив» засноване рік тому інвестиційним фондом «Хайф», що належить Андрію Луцькому. Основний вид діяльності ТзОВ «Львівінвестактив» – будівництво житлових і нежитлових будівель.

Андрій Луцький є співвласником івано-франківських будівельної та інвестиційної компаній «Благо», а також приватного «Університету імені короля Данила» разом із братом Мирославом і сестрою Наталією Луцькими. Також у його власності перебуває ще низка компаній, пов’язаних із будівництвом та інвестиціями.

Як повідомляв Львівський портал, влітку 2021 року «Укрексімбанк» продав на відкритих торгах борги збанкрутілого Львівського автобусного заводу. Права вимоги за кредитними договорами та дебіторську заборгованість заводу перед банком більше ніж за 170 млн грн купило ТОВ «Капітал-Фінанс», засновником якої є львівський бізнесмен Максим Чухен.

Ця компанія отримала право на нерухоме та рухоме майно ЛАЗу, яке перебувало в кредитній заставі банку. Йдеться про головний виробничий корпус, виробниче обладнання, склади, майстерні, а також монастир ордену кармелітів босих та костелу Матері Божої Шкаплерної. Він є пам’яткою архітектури, горів влітку 2019 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *