ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко взяв під свій контроль ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі

|

Президент Петро Порошенко провів нараду щодо ситуації на території сміттєзвалища під Львовом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

нарада

Президент доручив продовжувати гасіння пожежі, вживати всіх заходів задля ліквідації її наслідків.

«Я даю доручення продовжувати гасіння. Ніякі фінансові або інші перешкоди не мають вас зупиняти – будь-які проблеми з пальним, додатковим фінансуванням мною будуть вирішені, але пожежа має бути ліквідована», – сказав Петро Порошенко

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка зазначив, що на сьогоднішній день ведеться постійний моніторинг ситуації, беруться проби ґрунту навколо сміттєзвалища та проби поверхневих і ґрунтових вод.

«Значного перевищення ГДК такого, що несе загрозу життю не існує. Головне хвилювання було щодо того,  чи просочується інфільтрат через ту дамбу, яку терміново будували – на сьогодні канал сухий, просочування немає. Тобто, загроз на сьогоднішній день не існує», – сказав він.

Як інформує сайт Президента, глава держави також провів телефонну розмову з міським головою Львова Андрієм Садовим, під час якої той поінформував про ситуацію.

Раніше Львівський портал писав, що Садовий звинувачує Порошенка у загибелі трьох рятувальників у Грибовичах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *