ОСТАННІ НОВИНИ

В укритті Львівського перинатального центру з’явилось окреме пологове відділення

Наталя Дуляба

|

Відтепер в укритті Львівського обласного перинатального центру, що на вул. Дж. Вашингтона, є все необхідне, аби приймати пологи, незважаючи на ворожі обстріли. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У підземному приміщенні площею 700 м кв облаштували пологовий зал, операційну, палати інтенсивної терапії та постінтенсивного догляду. Тобто тут є все необхідне для народження малюків і піклування за ними у перші миті життя.

До повномасштабної війни це підвальне приміщення у перинатальному центрі використовували виключно для побутових потреб. Більше не дозволяла навіть висота стелі, яка становила 1,5 м.

Щоб реконструювати укриття, його заглибили більш ніж понад метр. Під час робіт вивезли майже 125 вантажівок землі. Замінили каналізацію, пожежну систему, систему вентиляції, провели інтернет. І все це відповідає вимогам безпеки, безбар’єрності та державним будівельним нормам.

На те, аби облаштувати таку медичну інфраструктуру в укритті, збирали гроші з різних джерел. 2 млн грн вдалось отримати на аукціоні, ще стільки ж додали Amdos Management і Vodafone Ukraine. З обласного бюджету на ці потреби у 2022-2023 роках загалом виділили близько 6,6 млн грн і ще майже 6 млн грн витратив перинатальний центр із власних коштів.

«З одного боку, прикро думати, що живемо у час, коли найбезпечніше – з’явитися на світ в укритті. А з іншого – пишаюся нашою силою, гнучкістю до обставин та єдністю. Це ті ресурси, які допоможуть нам вистояти і здобути перемогу», – підкреслив Максим Козицький.

Додамо, що протягом останніх двох років, тобто фактично з початку повномасштабної війни,   Львівський обласний клінічний перинатальний центр є першим в Україні за кількістю наданої медичної допомоги при пологах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *