ОСТАННІ НОВИНИ

Литва надасть Україні 3 тисячі безпілотників

Олег Дерев'янко

|

Литва закупить для України 3000 литовських безпілотників та виділить 15 млн євро на програми реабілітації поранених українських військових. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України та прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте 5 квітня домовились про надання допомоги для України. Крім дронів та допомоги в реабілітації військових, ця держава перерахує 35 млн євро на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів для ЗСУ.

Крім того, Литва бере активну участь у відновленні України й збирається виділить ще 5 млн євро на освіту та 12 млн євро на допомогу ветеранам, відбудову шкіл та дитсадків, облаштування укриттів.

«Високо цінуємо готовність Литви брати участь у реалізації формули миру та її сприяння в європейській та євроатлантичній інтеграції України», – відзначив Денис Шмигаль й подякував також за позицію стосовно блокування експорту до ЄС російської та білоруської агропродукції.

Водночас український прем’єр додав, що під час зустрічі з литовською колегою обговорив нову ініціативу – заборону авіатранзиту до РФ та Білорусі. Вона має обмежити економічний потенціал агресора, а також посилити санкційний тиск на нього.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *