ОСТАННІ НОВИНИ

Робили фейкову інвалідність для ухилянтів: на Львівщині судять двох ділків

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних на Львівщині опинились двоє ділків, які під час війни виготовляли фейкові довідки про інвалідність для чоловіків призовного віку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, йдеться про двох мешканців Житомирської області. Їм, як уточняють у поліції, 23 і 39 років. Чоловіки під час воєнного стану сприяли у незаконному перетині осіб через державний кордон України.

Встановлено, що ділки розмістили оголошення про свої «послуги» в одному з месенджерів. Вони пропонували виготовити чоловікам призовного віку пакет фіктивних документів, які надають статус інвалідності з можливістю виключення з військового обліку. В подальшому це давало змогу безперешкодно виїхати за кордон.

«Ціна такої послуги коливалась від 30 000 грн до 40 000 грн з особи за пакет документів», – йдеться у повідомленні.

Після отримання таких документів «клієнти» переказували коштів. Загалом правоохоронці задокументували 5 епізодів такої злочинної діяльності.

Фігурантам інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб, та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358  Кримінального кодексу України).

Розслідування вже завершили, обвинувальні акти вже скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *