ОСТАННІ НОВИНИ

Настоятель храму УПЦ МП на Закарпатті закликав ухилятись від мобілізації

Наталя Дуляба

|

Ще один московський піп отримав підозру в Україні. Священник УПЦ МП на Закарпатті виправдовував вторгнення Росії і закликав чоловіків ухилятися від мобілізації. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про настоятеля храму Хустської єпархії УПЦ Московського патріархату. За даними слідства, він називав повномасштабне вторгнення РФ «громадянською війною» та закликав вірян ухилятися від мобілізації.

Крім того, чоловік підбурював прихожан проти представників однієї із нацменшин та парафіян інших релігійних конфесій.

Провокативну риторику клірик поширював під час спілкування з місцевими жителями, а також на власній сторінці у Facebook. Таким чином він намагався розхитати суспільно-політичну обстановку на Закарпатті на користь країни-агресора.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності священнослужителя проти України.

Йому оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *