ОСТАННІ НОВИНИ

На Світязі за ціною квартири продали державну базу відпочинку

Андрій Котенський

|

Фонд державного майна продав всього за 8,2 млн грн базу відпочинку міністерства фінансів, що знаходилась на озері Світязь у Шацьку Волинської області. Переможцем аукціону, на який зголосилось лише три претенденти, стало приватне підприємство «Ефект»,

З інформації про лот аукціону стало відомо, що база є діючою та має підключення до безперебійного електропостачання. Новому власнику державний відпочинковий комплекс на озері обійшовся всього у 200 тисяч доларів.

До складу бази входять будівлі загальною площею 675,2 кв.м. А також об’єкт незавершеного будівництва – спальний корпус площею 476,2 кв.м з рівнем готовності 77%.

Також відомо, що загальна площа території становить 1.3 га.

У протоколі електронних торгів Prozorro.Продажі, прописано, що кошти за об’єкт переможець має сплатити до 24 квітня 2024 року. Окрім заявленої суми, він також має виплатити ПДВ – 1,64 млн грн.

Окрім того новий власник зобов’язаний зберігати готельний профіль діяльності бази щонайменше 5 років після придбання.

За даними аналітичної системи YouСontrol, приватне підприємство «Ефект» зареєстроване у квітні 2000 року в Луцьку, спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель. Його власником та керівником є Сергій Бохонко.

Шацькі озера, до яких відноситься найбільше в Україні озеро Світязь, є ключовою туристичною локацією Волинської області.

«Сьогодні держава позбувається невластивих для неї активів, зокрема у сфері готельного господарства та рекреації. Після продажу місцева громада отримає додатковий поштовх для розвитку території та створення нових робочих місць. Нагадаю, приватизація таких об’єктів – це наш внутрішній резерв, який спрямовується на підтримку Сил оборони України», – повідомив керівник ФДМУ Віталія Коваля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *