ОСТАННІ НОВИНИ

В «Дії» запрацювало електронне бронювання

Олег Дерев'янко

|

У застосунку «Дія» завершили тестування та запустили функціонал електронного бронювання військовозобов’язаних. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві економіки України.

Отримати результат можна протягом доби. Для цього керівник подає заяву через портал «Дія» та засвідчує її електронним підписом. Система автоматично перевіряє, чи працівник офіційно працевлаштований та, чи є дані про нього в реєстрі «Оберіг».

У разі успішної перевірки інформація про бронювання з’являється в застосунку «Резерв+».

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі «Дія» й за потреби роздрукувати. Також документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі, і обидві форми матимуть однакову вагу.

Нагадаємо, 30 травня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше.

На початку 2024 року уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Такі підприємства можуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

Згодом Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, передавши функції з погодження відповідних списків від Генштабу до Міністерства оборони. Втім усі списки, подані до 10 травня, ще затверджуватиме Генштаб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *