ОСТАННІ НОВИНИ

Хворим на коронавірус медикам у Львові планують виплачувати по 100 тисяч допомоги

Наталя Дуляба

|

Усім медикам Львова, які захворіють на коронавірус, у мерії планують виплачувати вже не по 20 000 грн допомоги, а по 100 000 грн. Відповідне рішення сьогодні, 28 травня, підтримали депутати під час позачергової сесії Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Депутати наголошували, що виділення у Львові по 20 000 грн одноразової матеріальної допомоги хворим на коронавірус медикам є доброю ініціативою. Однак запропонували збільшити таку фінансову підтримку до 100 000 грн.

Депутати дали протокольне доручення профільним управління мерії віднайти необхідні кошти у бюджеті Львова. «За» проголосували 50 обранців громади.

Коли саме хворим на COVID-19 медикам почнуть виплачувати по 100 000 грн матеріальної допомоги, наразі ще не відомо. Втім це питання у міській раді мають врегулювати найближчим часом.

Зазначимо, що у квітні Львів вирішив виділяти по 20 000 грн тим медикам, які підхоплять коронавірус. При цьому таку допомогу отримують медпрацівники, які зареєстровані не лише у Львові, а й на території області. Перші такі виплати наприкінці квітня отримали 27 лікарів.

Станом на 28 травня на Львівщині коронавірусом заразилися майже 300 медиків, 148 із них – зі Львова. Одужали вже 63 медпрацівники. Наразі відомо про смерті трьох медиків від ускладнень коронавірусу.

Найбільше хворих на COVID-19 є серед працівників лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука – 91 особа. При цьому 11 із них виздоровіли. У цьому медзакладі із 25 травня почали робити тести на виявлення антитіл до коронавірусної інфекції. Перші результати аналізів показали, що троє медиків перехворіли на коронавірус, навіть не знаючи цього.

Як писав Львівський портал, під час боротьби з коронавірусом Львів почав виплачувати премії медпрацівникам. По 10 000 грн отримують працівники обласного лабораторного центру та лаборанти медуніверситету, які роблять ПЛР-тести, а також лікарі обласної інфекційної лікарні.

Нещодавно Львів погодив виплату 10 000 грн премії 237 медпрацівникам. Із детальним переліком осіб можна ознайомитися за цим посиланням.

Медикам на Львівщині ЛОДА теж обіцяла додатково перерахувати одноразову надбавку розміром одного посадового окладу (від 3000 до 6000 грн). На ці виплати із бюджету області виділили 20 млн грн, однак гроші лікарям перераховували не тиждень, як це було обіцяно, а цілий місяць. Детальніше про це читайте тут.

Нагадаємо, що наприкінці квітня уряд погодив підняття зарплат до 300% тим медикам, які борються з коронавірусом. Однак далеко не всі лікарі, які в Україні працюють із хворими на коронавірус, отримали більшу платню. На початку травня міністр охорони здоров’я запевнив, що кошти вже перерахували у регіони, а причиною затримок є «маніпулювання з боку органів місцевої влади або головних лікарів».

На виплату підвищеної зарплати до 300% медикам Львівщина витратить майже 194 мільйони гривень. При цьому 81% із цих коштів – гроші із державного бюджету.

Перші надбавки за березень, 5,2 млн грн, медикам «швидких» та обласної інфекційної лікарні Львівська ОДА теж виплатила із запізненням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *