ОСТАННІ НОВИНИ

Троє медиків лікарні швидкої допомоги перехворіли на COVID-19, не знаючи цього

Наталя Дуляба

|

У Львові стали відомі перші результати ІФА-тестування. Зі 40 медиків лікарні швидкої допомоги, які здавали аналіз, у сімох виявили антитіла до COVID-19. При цьому троє осіб перехворіли на коронавірус, не маючи клінічних проявів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Першими у Львові ІФА-тестування пройшли 40 медиків лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука. Десятеро із них є хворими, стільки ж – уже перехворіли, а ще 20 осіб – можливо, заражені.

«Результати отримали сьогодні, 26 травня. Зі 40 зразків крові 7 виявились позитивними на наявність імуноглобулінів G, тобто ці люди вже перехворіли. Із них 4 осіб мали клінічні прояви захворювання і ПЛР-тест був позитивний, ще 3 особи не мали клінічних проявів, але, очевидно, були хворими і перенесли недугу в легкій формі», – йдеться у повідомленні.

Аналізи на антитіла до COVID-19 планують проводити в лікарні швидкої допомоги двічі на тиждень, протестувати збираються весь медперсонал – близько 1800 людей. Одномоментно можна провести 40 аналізів.

Нагадаємо, ІФА-тести у Львові почали робити із 25 травня у лікарні швидкої медичної допомоги. Цей аналіз визначає, чи є в організмі людини антитіла до коронавірусу.

Першими таке тестування безкоштовно пройдуть медики лікарень, потім – працівники комунальних підприємств, правоохоронці. Втім здати аналіз ІФА зможуть й всі охочі львів’яни, але вже на платній основі. Детальніше про те, скільки чекати на результати тесту, і скільки він коштуватиме, читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, станом на 22 травня у Львові коронавірусом заразились 124 медики. Найбільше хворих було серед працівників лікарні швидкої допомоги – 75 людей.

Всі медики, що підхоплять COVID-19, отримають від мерії Львова фінансову допомогу розміром 20 000 грн. Перші такі виплати отримали 27 лікарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *