ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виплатять премії лаборантам медуніверситету

Ольга Денисяка

|

Вісім працівників Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького отримають від міста по 10 тисяч гривень. Відповідне рішення у п’ятницю, 17 квітня, прийняв виконавчий комітет Львова, передає пресслужба мерії.

 

Цю допомогу отримають працівники інституту, які безпосередньо беруть участь у проведенні лабораторних досліджень методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР-дослідження).

«Допомогу отримають 8 працівників, з яких 3 – не мешканці міста Львова. Це друга лабораторія, яка проводить лабораторні дослідження на ПЛР. Ще є третя лабораторія, яка запрацювала на цьому тижні – це лабораторія Військового госпіталю, і також ті працівники, які задіяні до цієї роботи, отримають таку матеріальну допомогу від міста»,  – прокоментувала заступниця міського голови, очільниця міського штабу з протидії COVID-2019 Галина Слічна,

Львівський портал повідомляв, що раніше матеріальну допомогу виплатили працівникам Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада прийняла закон щодо запобігання розповсюдження коронавірусу в Україні. Він, зокрема, передбачає доплату медпрацівникам розміром 200% від їхньої зарплати на час боротьби із COVID-19.

За роботу в посиленому режимі із хворими, у яких на Львівщині підозрюють коронавірус, ЛОДА обіцяла перерахувати медикам одноразову надбавку розміром одного посадового окладу. Загалом на премії із обласного бюджету виділили 20 млн грн.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *