ОСТАННІ НОВИНИ

Медикам, які борються з коронавірусом, уряд погодив підняття зарплат до 300%. Деталі

Наталя Дуляба

|

Уряд погодив виплати до 300% зарплати медикам, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 24 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

 

Прийнятою постановою Кабмін визначив правила та умови, за якими медичні працівники, які залучені до боротьби з COVID-19, будуть отримувати підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я – оплату послуг через Нацслужбу здоров’я України.

«Цією постановою ми визначили порядок додаткових виплат працівникам закладів охорони здоров’я розміром до 300% заробітної плати, а також порядок забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами», – прокоментував міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Водночас заступниця очільника МОЗ Ірина Микичак пояснила, що йдеться також про доплати бригадам фахівців, які виїжджають до пацієнтів додому забирати матеріал для ПЛР-тестів, та працівникам «швидких», яким доплачуватимуть за кожен виявлений випадок коровірусу.

«Мобільні бригади закладів охорони здоров’я, що здійснюють забір зразків для тестування методом ПЛР за місцем перебування пацієнтів отримають 51 000 гривень в місяць на кожну бригаду. До цієї суми будуть застосовуватися коригувальні коефіцієнти залежно від кількості виїздів кожної мобільної бригади. Центри екстреної медичної допомоги та їхні працівники отримають оплату за кожен підтверджений випадок роботи з пацієнтам з COVID-19. Лікарні профінансуються за лікування пацієнтів з коронавірусом. У цей пакет оплати входить оплата 300% надбавки до зарплати медиків і необхідні ліки та медичні вироби», – зазначила Ірина Микичак.

Вона також додала, що прийнятою постановою уряд гарантує українцям, що держава забезпечить їхнє лікування у стаціонарі від коронавірусу.

Нагадаємо, ще у березні Верховна Рада вирішила, що на час боротьби із COVID-19 українські лікарі отримуватимуть премії розміром 200% від їхньої зарплати. Згодом стало відомо про 300% доплати.

Медикам на Львівщині ЛОДА теж пообіцяла додатково перерахувати одноразову надбавку розміром одного посадового окладу (від 3000 до 6000 грн). На ці виплати із бюджету області виділили 20 млн грн, однак гроші лікарям перераховували не тиждень, як це було обіцяно, а цілий місяць. Детальніше про це читайте тут.

Додамо, що Львів також під час боротьби з коронавірусом виплачує премії медпрацівникам. По 10 000 грн отримують працівники обласного лабораторного центру та лаборанти медуніверситету, які роблять ПЛР-тести, а також лікарі обласної інфекційної лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *