ОСТАННІ НОВИНИ

«Віртуози Львова» представлять нову зворушливу програму «Спогад про місто»

Омелян Шевчук

|

28 березня о 19:00 у Львівській філармонії спільно з австрійським диригентом Парвізом Яхʼяві Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» представить програму присвячену містам: Лондону, Празі та Маріуполю. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Виступ у Львові має особливе значення для запрошеного диригента. Музикант активно підтримує Україну та уже втретє співпрацює з оркестром.

«Виконання твору «Місто Марії» талановитого сучасного українського композитора Золтана Алмаші присвячуємо українцям, які постраждали внаслідок російської військової агресії, а також вшановуємо памʼять жертв нападу росії. Наступним твором програми є «Dives and Lasarus» Воан-Вільямса. Ця музика несе надію, через неї ми з музикантами прагнемо наголосити, що незважаючи на все, віримо і сподіваємось на перемогу світла над темрявою, добра над злом. Романтичними серенадами хочемо подарувати людям гарний і приємний настрій, перенести у гармонійну і світлу атмосферу, таким чином подолати і розвіяти тривожний стан і гнітючий настрій. У цей надзвичайно тяжкий час для українців, мріємо підтримати і підбадьорити кожного, і вселити надію», – диригент Парвіз Яхʼяві про програму концерту.

Як відомо, впродовж останніх двох років філармонія для слухачів та музикантів стала не лише місцем зустрічі з музикою, а місцем, де музика допомагає дати раду емоціям, заспокоює, або ж навпаки, розблоковує почуття.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *