ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває ремонт центру для бездомних на вул. Кирилівській

Олег Дерев'янко

|

У Львові ремонтують центр обліку та нічного перебування бездомних осіб на вулиці Кирилівській, 3а, щоб покращити умови для денного перебування та відкрити соціальний гуртожиток. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Уже вдалось за кошти благодійників, а саме фонду The Bridge of Life, замінити 13 віконних конструкцій на першому поверсі, котел, який вийшов з ладу, замінити “закислі” батареї та поставити бойлери, аби в приміщенні постійно була тепла вода», – каже керівниця центру соціальних послуг та реабілітації «Джерело» Зореслава Люльчак.

Зараз у нічліжці триває капітальний ремонт вентиляційної системи, що усуне неприємний запах і циркулюватиме свіже повітря у кімнатах на першому і другому поверхах. На це з бюджету розвитку Львівської міської ради виділили один мільйон гривень. Роботи планують завершити до кінця червня.

Крім того, за кошти благодійників у нічліжці встановили три пральні машини та дві сушарки для одягу. Для цього у спеціально відведеному приміщенні зробили усі потрібні електромонтажні роботи.

Загалом на обліку у філії соціальної роботи з бездомного центру «Джерело» перебуває 271 людина. Сама нічліжка розрахована на 50 місць, і тепер вона щоночі майже повністю заповнена.

У центрі ночують, зокрема, люди з інвалідністю, тому в будівлі встановлять зовнішній ліфт. Також запланована заміна пандуса і розширення дверей.

На першому поверсі планують зробити пункт денної опіки для тих, хто важко пересувається, а на третьому – облаштувати відділення соціального гуртожитка.

«Щодня в єдиному комунальному у Львові місці ночівлі для бездомних можна отримати їжу, чистий одяг, також тут допомагають відновити документи, і за потреби – надають медикаменти та інші речі першої необхідності», – додали у відомстві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *