ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові померла заслужена артистка України Христина Трач

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 13 червня, у Львові померла багаторічна працівниця театру, артистка балету, заслужена артистка України Христина Трач. Їй було 44 роки. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській національній опері.

«Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічної працівниці театру, артистки балету, провідного майстра сцени (1996 – 2022 рр.), заслуженої артистки України Трач Христини Мирославівни. Скорботно переживаємо цю втрату і висловлюємо щире співчуття родині та близьким покійної», – йдеться у повідомленні.

Прощання відбудеться у суботу, 15 червня, з 10:00 до 11:00 у фоє Львівської національної опери.

«Солістка з великим досвідом – була прекрасним прикладом для молодих артистів балету», – додали у Львівській опері.

Довідка

Христина Трач почала працювати артисткою балету у Львівському академічному театрі опери і балету з 1996 року, ще бувши студенткою класичного відділення Львівського державного училища культури і мистецтв.

Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, звернувши на себе увагу публіки і педагогів як здібна, талановита, молода артистка балету, яка володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Працюючи в балетній трупі ввійшла в усі сольні номери вистав. З кожним роком, окрім сольних танців, кількість провідних партій зростала.

Артистка досконало володіла технікою класичного танцю. ЇЇ виконанню була властива чіткість, життєрадісність. Чистота і внутрішнє благородство притаманні багатьом образам, які були створені артисткою.

Репертуар провідної солістки налічував понад 20 партій, серед яких: Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад («Баядерка», «Дон Кіхот» Л. Мінкуса), Жізель, Мірта («Жізель» А. Адана), Медора («Корсар» А. Адана), Сванільда («Коппелія» Л. Деліба), Соломія Крушельницька («Повернення Баттерфляй» Дж. Пуччіні-М. Скорика) та інші.

Разом із трупою театру брала участь у закордонних фестивалях і концертах, де на високому рівні репрезентувала українське балетне мистецтво.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *