ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лікують захисника, якому ворожий снаряд знерухомив частину тіла

Олег Дерев'янко

|

У Львові в реабілітаційному центрі «Незламні» лікують 32-річного захисника, якому уламок ворожого снаряду влучив прямо у спину та знерухомив половину тіла. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

До початку повномасштабного вторгнення Дмитро мав власну автомобільну справу. Коли почалася війна, вирішив, що як тільки владнає всі справи з бізнесом, то одразу мобілізується. І вже за місяць він поповнив лави морських піхотинців.

Влітку 2023 року брав участь у контрнаступальних діях на Донеччині, де тоді Силам оборони вдалося звільнити кілька населених пунктів. Там і отримав поранення – у селі Старомайорське. Це було в серпні. Того дня підрозділ Дмитра щільно накривала ворожа артилерія. Захисник перечікував вогонь у виритій «норі» – це невеликий окоп для одного бійця. Коли поруч прилетіло, Дмитро одразу відчув, що не може поворушити ногами.

Евакуйовували воїна вже у критичному стані – з пробитими спиною і грудиною та кровотечею.

Перші операції з видалення уламків провели у Дніпрі та Києві. Потім була реабілітація за кордоном. А останні три місяці захисник відновлюється вже у Львові.

Попри складну мінно-вибухову травму і влучання прямо у спину, спинний мозок захисника – цілий. Тож Дмитро трохи відчуває нижні кінцівки та може встати на ноги. Фізичні терапевти активно працюють зі спастикою – підвищеним тонусом м’язів. Чоловік може не лише стояти, а й самостійно проходить по кілька кроків. Утім повернути ту фізичну форму, в якій він був до поранення, на жаль, неможливо. Тому на великі дистанції Дмитро пересувається на кріслі колісному.

Дмитро мріє стати максимально самостійним та активним. А ще дуже хоче якнайскоріше знайти спокійне місце для життя своєї родини – дружини та 7-річного сина, позаяк їхнє рідне місто Дніпро перебуває під постійними ворожими атаками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *