ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві невідомі викрали лікаря, вкололи йому «отруту» та вимагали 2 млн доларів

Олег Дерев'янко

|

У Києві правоохоронці повідомили про підозру двом чоловікам, які викрали кардіохірурга, вкололи в ногу невідому речовину та вимагали в нього 2 мільйони доларів. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Києва.

Встановлено, що подія трапилась весною 2024 у Солом’янському районі столиці. Двоє місцевих мешканців, віком 54 та 45 років, заздалегідь спланували вчинення злочину щодо 66-річного потерпілого, який обіймає посаду завідувача відділення однієї зі столичних лікарень.

Фігуранти вдень підійшли до чоловіка на вулиці та, представившись співробітниками правоохоронних органів, силою посадили у своє авто. Надалі порушники почали вимагати у киянина два мільйони доларів, однак не отримавши бажаного, забрали 15 тисяч гривень готівкою та відпустили чоловіка.

За даними Київської обласної прокуратури, викрадачі одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це «отрута». Після цього висунули вимогу передати їм 2 млн доларів за надання «протиотрути».

Правоохоронці встановили особи викрадачів та затримали одного з них.

Спільники, переховуючись від поліції, декілька разів змінювали номерні знаки й автомобілі. Слідчі провели ряд обшуків за їх місцями мешкання, у ході яких вилучили транспортні засоби, рації та засоби зв’язку, а також мисливські рушниці й набої до них.

Зловмисникам повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 146 – незаконне позбавлення волі або викрадення людини;
  • ч. 4 ст. 186 – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану;
  • ч. 4 ст. 189 – вимагання Кримінального кодексу України.

Суд обрав одному зі фігурантів безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно іншого вживаються заходи щодо встановлення його місцеперебування та обрання запобіжного заходу.

Ділкам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *