ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» розповіли, коли вимикатимуть світло 14 червня

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 14 червня, по всій Україні обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень з 18:00 до 22:00. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

У відомстві додали, що енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб, не обмежується.

Зазначимо, через прицільні атаки Росії по енергетичних об’єктах вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, адже в енергосистемі виник значний дефіцит, який вже не покриває імпорт.

«Укренерго» щодня доводить до обленерго ліміт споживання електроенергії. Його частину відразу виділяють на роботу критичної інфраструктури, а решту вже розподіляють між споживачами. Тому графіки знеструмлень не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Нагадаємо, з 8 червня в Україні у тестовому режимі мав запрацювати новий порядок застосування графіків вимкнення світла. Він повинен забезпечити меншу тривалість знеструмлень.

Також найближчими днями «Енергоатом» виведе у ремонт ще один енергоблок на 1000 МВт (1 ГВт) у межах виконання планової ремонтної кампанії. Через це може збільшитися тривалість відключень світла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *