ОСТАННІ НОВИНИ

Масована атака Росії: п’ятеро загиблих і 26 поранених, – поліція

Наталя Дуляба

|

Внаслідок масованої ракетно-дронової атаки Росії у ніч на 22 березня загинули п’ятеро українців, в тому числі одна дитина, ще 26 поранені,. Про це Львівському порталу повідомили у Національній поліції.

Загалом росіяни пошкодили більше 100 будівель у різних регіонах України, серед них – об’єкти енергетичної інфраструктури.

Станом на 15:00 у Хмельницькій області загинули двоє людей, ще восьмеро травмовані, одну жінку вдалось врятувати з-під завалів.

Троє мирних мешканців, серед яких 9-річна дівчинка, загинули, ще 15 постраждали у Запорізькій області. Серед поранених – поліцейський.

Двоє людей постраждали від російських обстрілів в Івано-Франківській, одна – у Харківській області.

Через атаку рашистів без світла залишився Харків, знеструмлена частина Хмельницького та Івано-Франківщини. Дорожній рух тут регулюють патрульні, про повітряну тривогу сповіщатимуть через гучномовці.

За усіма фактами воєнних злочинів РФ розпочато кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

На місцях ворожих обстрілів продовжують працювати поліцейські, рятувальники та медики. Триває ліквідація наслідків.

Передісторія

У ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Окупанти цілились в енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Аварійні знеструмлення охопили сім областей, подекуди живлення вже почали відновлювати. Україна залучила екстрену допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

Один із ударів цієї ночі прийшовся саме на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання, загалом по об’єкту рашисти били 8 ракетами. Пошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім остаточних висновків фахівці досі зробити ще не можуть.

Однак об’єм пошкоджень, за словами очільника «Укргідроенерго», є «дуже великим». Зокрема, є суттєві втрати реконструйованого й модернізованого обладнання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *