ОСТАННІ НОВИНИ

Пошкодження російського ВДК «Ямал» є критичні, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Пошкодження, які отримав у Севастополі російський великий десантний корабель «Ямал» під час атаки, є критичними. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Ямал» був пришвартований у 13 судноремонтному заводі Чорноморського флоту РФ у Севастополі. 23 березня українські військові успішно уразили цей об’єкт.

«За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК “Ямал” носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт. Окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля», – кажуть у ГУР.

Відомо, що саме цей ВДК брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

Інші деталі про втрати ворога внаслідок цієї ракетної атаки Сил безпеки та оборони України наразі ще встановлюються.

Нагадаємо, вранці 24 березня у ЗСУ офіційно повідомили про ураження великих десантних кораблів «Ямал» і «Азов», центру зв’язку Чорноморського флоту Росії, а також ще кількох об’єктів інфраструктури ворожого флоту у Севастополі.

Загалом українські військові вивели з ладу вже третину Чорноморського флоту РФ.

Останній уражений Україною російський корабель – «Сєрґєй Котов», який є одним із найсучасніших у РФ. Його успішно атакували в ніч на 5 березня біля Керченської протоки. Тоді на судні загинули семеро окупантів, ще 27 дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *