ОСТАННІ НОВИНИ

Частині областей відновлюють електропостачання після аварійного знеструмлення

Наталя Дуляба

|

Після аварійних знеструмлень, спричинених масштабною атакою рашистів у ніч на 22 березня, електропостачання почали відновлювати у трьох зі семи областях України. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі «Укренерго».

Так, диспетчерський центр «Укренерго» дав команду на включення побутових споживачів в усіх областях, крім Харківщини, Одещини, Хмельниччини та Дніпропетровщини.

«Відновлення живлення може зайняти деякий час. Ремонтні бригади роблять усе можливе, щоб якнайшвидше заживити всіх споживачів», – кажуть енергетики.

Зазначимо, у ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Окупанти цілились в енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Аварійні знеструмлення охопили сім областей, Україна залучила екстрену допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

Один із ударів рашистів цієї ночі прийшовся на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання. Пошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *