ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни пошкодили десятки об’єктів енергосистеми, – Укренерго

Наталя Дуляба

|

Під час масованої комбінованої атаки у ніч на 22 березня російські окупанти пошкодили десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі «Укренерго».

«Пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК «Укренерго», мережі обленерго», – йдеться у повідомленні.

Втім незважаючи на масштабні руйнування, сама енергосистема, як кажуть фахівці, зберегла свою цілісність. Україна залучила аварійну допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

У зв’язку з руйнуваннями та початком відновлювальних робіт аварійні графіки знеструмлення ввели у сімох областях: Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській та Харківській.

«Сильніше постраждала Лівобережна Україна. Це Харківська, Сумська, Полтавська, Запорізька області. На Правому березі – це Кіровоградська область, певні обмеження енергопостачання через відключення обладнання були і зберігаються в Одеській, Вінницькій та Хмельницькій областях.

Найтяжча ситуація в Харкові, там ворог буквально намагався знищити всі основні енергетичні об’єкти, які живлять місто. І якщо в Харківській області ситуація з енергопостачанням стабільна, то в самому Харкові ситуація надзвичайно складна», – сказав в етері «Радіо Свобода» голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, у ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

На Львівщині «Шахед» влучив в об’єкт енергетичної інфраструктури.

Один із ударів рашистів цієї ночі прийшовся на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання. Пошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім остаточних висновків фахівці досі зробити ще не можуть. Однак об’єм пошкоджень, за словами очільника «Укргідроенерго», є «дуже великим». Зокрема, є суттєві втрати реконструйованого й модернізованого обладнання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *