ОСТАННІ НОВИНИ

Родина Павла Кириленка за три роки купила майна на 70 мільйонів

Андрій Котенський

|

Родина голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павла Кириленка у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною вартістю понад 70 мільйонів гривень. Про це йдеться у розслідуванні проєкту «Схеми» від Радіо свобода.

За даними журналістів-розслідувачів, за період 2020-2023 років родичі дружини Кириленка придбали:

  • великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом
  • 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці
  • два кросовери
  • три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва
  • четверо апартаментів в Ужгороді

Ринкова вартість всього цього майна, оформленого на батьків-пенсіонерів та бабусю дружини Павла Кириленка, складає близько 70 мільйонів гривень.

Примітно, що родина придбала нерухомість та автомобілі у період, коли Кириленко очолював Донецьку обласну адміністрацію та впритул до його переведення у Київ на посаду голови АМКУ у 2023 році.

При цьому, ніхто з родичів не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило би, щоб придбати все це коштовне майно.

Тоді звідки ж кошти на численне елітне майно?

У коментарі «Схемам» Кириленко заявив, що джерело статків – це стартовий капітал родини, який був сформований у 90-ті роки, коли бабуся його майбутньої дружини вигідно продала акції заводу «Стирол» у Горлівці, отримані нею як працівницею заводу.

Знайти офіційне підтвердження цим операціям не вдалось. Родичі Кириленка також не змогли надати документальні підтвердження цій версії походження статків сім’ї, заявляючи, що «все залишилось в окупованій Горлівці».

Детальніше про це – дивіться у новому розслідуванні.

Як відомо, Верховна Рада призначила Павла Кириленка очільником Антимонопольного комітету у вересні 2023 року. Як пояснював в інтерв’ю сам Кириленко, ця пропозиція надійшла від президента України Володимира Зеленського.

З 2019-го до осені 2023-го року Кириленко, згідно з указом президента, очолював Донецький регіон. Розпочав кар’єру як прокурор – спочатку в Донецькій області, згодом в Генеральній прокуратурі в Києві, а пізніше працював військовим прокурором на Закарпатті – очолював військову прокуратуру Ужгородського гарнізону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *